קרם רימונים בכוסיות שוקולד

31 אוג

רימון וקרם רימון ושמנת בכוסית שוקולד

אני לא משתגע על רימונים, באופן כללי. תנו לי בננה ואהיה מאושר. תנו לי רימון ואהיה… טוב, לא יודע מה אהיה. אף אחד אף פעם לא ממש נתן לי רימון סתם ככה.
אבל כשמציבים בפני אתגר להכין קינוח עם רימון? נו, הנה סיבה טובה לרוץ ולקנות כמה קילו רימונים, להיכנס למטבח ולא לצאת ממנו עד שאכין קינוח מהמם שראוי ללא פחות מסעודת ראש השנה. במילים אחרות: קרם רימון וגבינת שמנת, עם גרגירי רימון, בכוסיות שוקולד דקיקות שהכנתם בעצמכם. הו, כן.

הפרודוקטים לכ-12 מנות):

רימון. מוסיף המון?

300 גרם שוקולד
15-18 בלונים (כמה שיותר צבעוני יותר כיף, אבל הצבע לא באמת משנה)
250 גרם גבינת שמנת 30%
150 גרם חמאה רכה
300 גרם אבקת סוכר
כוס מיץ רימונים סחוט
גרגירי רימון לקישוט

אופן ההכנה:

מנפחים את הבלונים, אבל ממש במעט אוויר.

1 בלונים - עותק

שמתם לב שכתבתי 15-18 בלונים ל-12 מנות? הסבר בהמשך

ממיסים את השוקולד במיקרוגל או בבן מארי. מעבירים לקערה עמוקה יחסית ומחכים שיצטנן לטמפרטורת החדר.
מרססים את הבלונים בטיפ-טיפת ספריי שמן, טובלים אותם בשוקולד המומס עד לחצי גובה בערך ומניחים בעדינות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. שימו לב לא להצמיד מדי את הבלון לנייר האפייה, אחרת יווצר "חור" בתחתית כוסית השוקולד לאחר מכן. אבל גם אם זה קרה – לא נורא, בהמשך יגיע פתרון פשוט לעניין הזה.

סביר להניח שהם לא יעמדו ישר כמו חיילים, וזה בסדר. ככה מתקבלות כוסיות בצורות שונות וזה הרבה יותר יפה לטעמי

הרוב לא יעמדו ישר כמו חיילים, וזה בסדר. כך מתקבלות כוסיות בצורות שונות וזה יפה יותר

מכניסים את הבלונים הטבולים בשוקולד למקרר ומכינים את קרם הרימון וגבינת השמנת:

שופכים את מיץ הרימון לסיר קטן. אני טרחתי וסחטתי רימון (כן, עברתי גרגיר-גרגיר!), אבל אני בטוח שאפשר להשתמש במיץ רימונים קנוי. לא אותו כיף, אבל סבבה.
מחממים את המיץ תוך כדי ערבוב עד שיצטמצם לבערך שליש ממה שהיה קודם – ומכניסים למקרר את המיץ המרוכז כדי שיצטנן.
בינתיים, שמים בקערה את גבינת השמנת ומערבבים אותה. ככה, לבד, שתתאוורר קצת.
מוסיפים לה את החמאה הרכה ומערבבים יחד.
מוסיפים את אבקת הסוכר (בזהירות, שלא יתעופף לכם ענן לבן ומתוק במטבח) – ומערבבים עד שהיא נטמעת כולה בתערובת הלבנה.
מוסיפים את מיץ הרימונים המרוכז ומערבבים היטב. התערובת תקבל צבע ורוד מהמם. כדאי לעבור עם לקקן על שולי הקערה, שלא יישאר אף כתם לבן בתוך הורוד.
מעבירים את הקרם שנוצר לשקית זילוף.

מוציאים את הבלונים הטבולים בשוקולד מהמקרר. גוזרים את הקצוות (והם מיד יצטמקו בביישנות פנימה) ומקלפים בעדינות את הבלון מן השוקולד.

ומה קיבלנו? כוסיות שוקולדיות!

הבלון הלך, השוקולד נשאר. טא-דא, כוסית שוקולדית!

שימו לב, העניין פה מאוד עדין ויש סיכוי שלא כל הכוסיות ישרדו את הוצאת הבלון אלא יישברו או יימסו בדרך. זו הסיבה שאני ממליץ להכין יותר כוסיות ממספר האורחים, לפחות בפעמים הראשונות שאתם מנסים את התעלול הזה (מקסימום יישארו לכם כמה ספייר, לא נורא). מה שלא יהיה, בעת הקילוף לעולם אל תגעו עם האצבע בדופן הכוסית – או שהיא תישבר או שתישאר שם טביעת אצבע לא אטרקטיבית (בלי להעליב את האצבעות שלכם, חלילה).
אגב, אם נוצרו חורים בתחתית הכוסיות, סימן שהצמדתם את הבלון אל התבנית ולא השארתם קצת רווח עבור השוקולד. לא נורא, אפשר לטפטף פה עוד קצת שוקולד מומס, ישר על החור, כדי לסתום אותו. אף אחד לא ישים לב.

מאחר והכוסיות, כאמור, עדינות ושבירות, אני ממליץ לשמור אותן במקרר ממש עד הרגע האחרון, ואז להרכיב את המנה בצורה הבאה:
מרימים את הכוסית מתחתיתה באמצעות סכין או מרית ומעבירים בעדינות אל צלוחית הגשה.
ממלאים כמה גרגירי רימון בתחתית הכוסית, מעליהם מזליפים כמות נדיבה של קרם ומקשטים בכמה גרגירי רימון מעל ומהצדדים. מגישים מיד.

רימון וקרם רימון ושמנת בכוסית שוקולד

בתיאבון!

למתכונים נוספים העושים שימוש ברימון ליצירת מיני מטעמים (גלידת רימונים! קאפקייקס רימונים עם קייק-פופס רימונים! טארט שוקולד ורימונים!) הקליקו כאן.

רימון וקרם רימון ושמנת בכוסית שוקולד

אה, ולמקרה שלא נתראה עד ראש השנה – חג שמח ושנה טובה!

Advertisements

24 תגובות to “קרם רימונים בכוסיות שוקולד”

  1. יערה 31 באוגוסט 2013 בשעה 22:22 #

    מדליק!!!!

    תמיד תהיתי אם צלוחיות השוקולד האלו הן באמת ברות ביצוע, או שזה ממש קשה.
    נראה מקסים וטעים.

    תודה

    • טל 31 באוגוסט 2013 בשעה 22:25 #

      זה לא קשה, זה פשוט קצת פצ'קיריי. זה גם דורש עדינות רבה, דבר שדי קשה להיפופוטם מגושם ואפילפטי שהנני (אבל הנה, אם אני הצלחתי – כל אחד יכול להצליח).

    • חתולי8 10 בספטמבר 2013 בשעה 17:24 #

      יערונת, תסתכלי אצלי בבלוג, אני למדתי מטל להכין כאלה וזה מדליק!

  2. רומי שחורי 31 באוגוסט 2013 בשעה 23:03 #

    נראה מעולה!

    • טל 1 בספטמבר 2013 בשעה 11:07 #

      אז יאללה, למטבח!

  3. טליה 31 באוגוסט 2013 בשעה 23:46 #

    זה נראה כ"כ טוב!

    • טל 1 בספטמבר 2013 בשעה 11:08 #

      וזה אפילו טעים יותר מאיך שזה נראה. 😉

  4. ImaShel 1 בספטמבר 2013 בשעה 0:21 #

    הקטע עם הבלונים, מדליק לגמרי, אהבתי:-)

    • טל 1 בספטמבר 2013 בשעה 11:08 #

      אז קדימה, נסי בעצמך (וספרי לי איך היה!)

  5. ע נ נ ת 1 בספטמבר 2013 בשעה 10:56 #

    נדמה לי שכבר קראתי אצלך פעם על כוסות שוקולד מבלונים… וכבר אז זה נראה לי מסובך מדי בשבילי…
    אבל זה באמת טעים מאד,
    ואני ממש ממש אוהבת רימונים.

    • טל 1 בספטמבר 2013 בשעה 11:13 #

      נכון, לפני כמה שנים פרסמתי בבלוג הישן שלי בתפוז רשומה ובה תיארתי את תעלול הבלונים הזה, אבל לרגל האתגר החודשי והמשימה להכין משהו עם רימון, שלפתי אותו מהאוב וכתבתי מחדש עבור מי שלא קרא אותו אז.
      ואת יודעת מה? זה בכלל לא נעשה מסובך יותר… יאללה, לאזור אומץ!

      אגב, את קרם הרימונים לא חייבים כמובן להגיש בכוסיות השוקולד, אפשר גם בדרכים אחרות (או, כמוני, לחסל כמעט הכל הישר משק הזילוף). רק צריך לקחת בחשבון שהוא יוצא די נוזלי, כלומר אי אפשר להשתמש בו, למשל, לקישוט קאפקייקס.

  6. תזזאטית 1 בספטמבר 2013 בשעה 15:16 #

    וואו מדהים!! נראה מעולה, לאחרונה הפכתי לטבעונית , אז שמנת וחמאה מחוץ לתחום בשבילי…אבל יש בשבילי תחליפים . אבל למשפחה.. שלא טבעוניים זה בטוח רעיון נפלא !!
    אתה מה זה משקיען, כל הכבוד לך!!!
    טל יקר , שתהיה לך ולכל משפחתך שנה טובה ומוצלחת בהכל ♥

  7. אנימו 1 בספטמבר 2013 בשעה 15:19 #

    רעיון גדול. לא שאני מתכוונת לבצע. בעצם אולי . עם הנכד…….
    אבל לטעום, אני כבר מגיעה… גם ללא הזמנה. 🙂

  8. Anat Sambol 1 בספטמבר 2013 בשעה 18:47 #

    ואמרת ששלי מהמם?
    רק על ההשקעה של קעריות השוקולד אני מורידה בפניך את הכובע…

  9. גשומת העיניים 1 בספטמבר 2013 בשעה 23:53 #

    אתה כבר פירסמת את הטריק הזה פעם! בתפוז!
    ומאז עשיתי את זה כמה פעמים וזה תמיד קוצר כ"כ הרבה מחמאות והתלהבות…

    נתת לי רעיון לראש השנה עם הרימונים והכל. ינוסה בקרוב.

    • טל 2 בספטמבר 2013 בשעה 15:48 #

      ספרי איך יצא!

  10. oferdub 3 בספטמבר 2013 בשעה 0:07 #

    מקסים ביותר!
    שנה טובה, טל ידידי
    של סיפוק, פרנסה וחדוות יצירה

    • טל 4 בספטמבר 2013 בשעה 10:24 #

      תודה, ידידי. שנה טובה גם לך. 🙂

  11. nogamoon 3 בספטמבר 2013 בשעה 14:51 #

    נראה מעולה למרות שאני ורימונים לא חברים טובים☺
    את כוסיות השוקולד כבר ראיתי בעבר ונדמה לי שרצוי לעשות אותם עם שוקולד מריר ולא חלב ( לא בגלל הכשרות☺) שוקולד חלב נמס מהר יותר במגע יד.
    לא צריך לאחל לך שנה מתוקה כי כבר מתוק לך☺ אבל כן אאחל לך ולבני ביתך שנה נפלאה מלאה באושר ושמחה והרבה בריאות.
    שנה טובה

    • טל 4 בספטמבר 2013 בשעה 10:25 #

      גם אני לא מעריץ גדול של רימונים, אבל במקרה הזה יוצא קרם עדין וטעים מאוד, למרות חומר הגלם הבעייתי הזה. 🙂
      שנה טובה גם לך ולמשפחתך!

  12. חתולי8 10 בספטמבר 2013 בשעה 17:25 #

    ככה הכרתי אותך!!!!!
    זהו♥

    • טל 10 בספטמבר 2013 בשעה 17:27 #

      כן, חיכיתי לתגובה הזאת. 🙂

Trackbacks/Pingbacks

  1. תפוחים3D | רסיסי מילים - 31 באוקטובר 2016

    […] לשלב דווקא שוקולד לבן ופיסטוק, וכמו שלא אילצתי אתכם למלא את כוסיות השוקולד דווקא בקרם רימונים, גם הפעם אני מציע לכם רעיון. תוכלו להכין רק חלק מהשכבות, […]

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s