אני אוהב קפה. אני שותה יותר מדי קפה. כשאני בעבודה אני שותה בממוצע כוס קפה אחת לשעה, ואז עוד כמה בערב, אבל אל תתחילו להרצות לי עכשיו. אוהב קפה איכותי של בתי קפה ואוהב קפה דלוח של תחנות דלק. נס, שחור, לא משנה. העיקר שיהיה קפה. אוהב גם קינוחים בטעם קפה, ולכן מה רבה הייתה שמחתי כששמעתי שחומר הגלם באתגר החודשי של מנטקה הוא קפה. אחרי מחשבה מרובה וכמה עשרות כוסות קפה, החלטתי להכין טופי קופי, כלומר טופי בטעם קפה עם שוקולד ואגוזי לוז.
ולא, אל תתחכמו, בטח שחייבים להגיש את זה עם כוס קפה בצד.
פעם אחת הגשתי את זה בצורת ריבועים יפים כמו זה שמצולם כאן, אבל בטמפרטורת החדר העניין הזה נמס די מהר ומאבד את צורתו. אז קניתי צלופן שקוף רגיל, גזרתי ממנו ריבועים – קימטתי אותם היטב – יישרתי – ואז הנחתי קוביות טופי קופי במרכז כל ריבוע, קיפלתי מלמעלה וקיפלתי מלמטה, סובבתי את הצדדים – והופה, סוכריות טופי קופי מהממות, שגם אותן מומלץ לשמור במקרר (אפילו בפריזר!) ולאכול כשזה קר, אבל כאן הצורה כבר פחות חשובה.
אבל רגע, לפני שניגש למתכון – אתם חייבים להציץ במטעמי הקפה שהכינו יתר הבלוגרים שמשתתפים בפרוייקט (ריבת נקטרינות וקפה! פבלובת קפה! טורט מוקצ'ינו!): הקליקו כאן.
טופי קופי
הפרודוקטים (הכמות הסופית תלויה בגודל הריבועים שתחתכו):
200 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר חום בהיר
1/4 כוס סוכר לבן
1 כף סילאן או דבש
1/2 כפית מלח
60 מ"ל מים רותחים עם כפית וחצי קפה נמס
1 כוס שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר קצוץ
1/3 כוס אגוזי לוז קלויים וקצוצים
אופן ההכנה:
בסיר בינוני שמים את החמאה, שני סוגי הסוכר, הסילאן, המלח והמים עם הקפה. ממיסים על אש בינונית-קטנה תוך כדי ערבוב. יש סיכוי סביר שהתערובת תגיע לרתיחה, מה שייראה כאילו היא שילשה את הנפח שלה, אבל לא להיבהל, ברגע שתסירו מהאש הכל יירגע. מבשלים עוד כמה דקות עד שהתערובת מסמיכה. עד מתי? כשתרימו מדי פעם את הכף שאיתה אתם מערבבים תראו שהטיפות שנופלות בחזרה לסיר נעשות צמיגיות יותר ויותר. ברגע שהטיפה כבר ממש מסרבת לעזוב את הכף ולחזור לסיר – להוריד מהאש.
נותנים לתערובת הטופי להירגע לכמה שניות, ובעודה חמה (זהירות!) מוזגים לתבנית מרופדת בנייר אפיה. אני הכנתי פעם אחת בכלי בגודל 20×20 ופעם אחרת בכלי בגודל 22×14 (ואז יצא קצת גבוה יותר).
נותנים לה דקה או שתיים להצטנן – אבל בזמן שהיא עדיין חמה מפזרים שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר קצוץ על פני הטופי. חלק מהשוקולד ישקע פנימה, חלק יצוף למעלה, ואחרי כמה שניות על התערובת החמה כל השוקולד יהפוך נוזלי.

שוקולד מריר קצוץ על טופי לוהט
ואז עוד דקה או שתיים להצטנן – ומפזרים מלמעלה את אגוזי הלוז הקצוצים שקלינו מבעוד מועד. עכשיו הם כבר פחות ישקעו פנימה מיוזמתם, אבל אפשר לעזור להם (בעדינות ובזהירות, הטופי עדיין חם!). ניסיתי להכין גם גרסה נטולת אגוזי לוז, אבל לטעמי היא יצאה מתוקה מדי. האגוזים הקלויים מעדנים את המתיקות ואני ממש ממליץ שלא לוותר עליהם.
נותנים לכל השמחה הזאת לעמוד על השיש ולהצטנן לטמפרטורת החדר, ואז מכניסים למקרר או לפריזר לכמה שעות טובות. לאחר מכן אפשר להוציא את הטופי מהתבנית בעזרת נייר האפייה, לחתוך לריבועים ולהגיש או להפוך לסוכריות טופי קופי בתוך צלופן שקוף.
טופי-קופי שולט!!!!!!1
זה נראה מדהים!
תודה רבה, וזה אפילו יותר טעים מאיך שזה נראה!
טעייייים!!!!
טעיייייייייייים!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אפשר בלי הקפה? איך זה אז?
אז זהו, התעכבתי בתשובה כי גם אחותי שאלה, אז המלצתי לה להחליף את הקפה בכף תמצית וניל. יצא מהמם. לכי על זה!
יפה מאד 🙂
[רק שאני ממש לא אוהבת טופי… ]