איזה יופי, זה טופי קופי!

3 נוב

אני אוהב קפה. אני שותה יותר מדי קפה. כשאני בעבודה אני שותה בממוצע כוס קפה אחת לשעה, ואז עוד כמה בערב, אבל אל תתחילו להרצות לי עכשיו. אוהב קפה איכותי של בתי קפה ואוהב קפה דלוח של תחנות דלק. נס, שחור, לא משנה. העיקר שיהיה קפה. אוהב גם קינוחים בטעם קפה, ולכן מה רבה הייתה שמחתי כששמעתי שחומר הגלם באתגר החודשי של מנטקה הוא קפה. אחרי מחשבה מרובה וכמה עשרות כוסות קפה, החלטתי להכין טופי קופי, כלומר טופי בטעם קפה עם שוקולד ואגוזי לוז.

ולא, אל תתחכמו, בטח שחייבים להגיש את זה עם כוס קפה בצד.

טופי קופי!

טופי קופי!

פעם אחת הגשתי את זה בצורת ריבועים יפים כמו זה שמצולם כאן, אבל בטמפרטורת החדר העניין הזה נמס די מהר ומאבד את צורתו. אז קניתי צלופן שקוף רגיל, גזרתי ממנו ריבועים – קימטתי אותם היטב – יישרתי – ואז הנחתי קוביות טופי קופי במרכז כל ריבוע, קיפלתי מלמעלה וקיפלתי מלמטה, סובבתי את הצדדים – והופה, סוכריות טופי קופי מהממות, שגם אותן מומלץ לשמור במקרר (אפילו בפריזר!) ולאכול כשזה קר, אבל כאן הצורה כבר פחות חשובה.

סוכריות טופי קופי

סוכריות טופי קופי

אבל רגע, לפני שניגש למתכון – אתם חייבים להציץ במטעמי הקפה שהכינו יתר הבלוגרים שמשתתפים בפרוייקט (ריבת נקטרינות וקפה! פבלובת קפה! טורט מוקצ'ינו!): הקליקו כאן.

טופי קופי

הפרודוקטים (הכמות הסופית תלויה בגודל הריבועים שתחתכו):
200 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר חום בהיר
1/4 כוס סוכר לבן
1 כף סילאן או דבש
1/2 כפית מלח
60 מ"ל מים רותחים עם כפית וחצי קפה נמס
1 כוס שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר קצוץ
1/3 כוס אגוזי לוז קלויים וקצוצים

אופן ההכנה:
בסיר בינוני שמים את החמאה, שני סוגי הסוכר, הסילאן, המלח והמים עם הקפה. ממיסים על אש בינונית-קטנה תוך כדי ערבוב. יש סיכוי סביר שהתערובת תגיע לרתיחה, מה שייראה כאילו היא שילשה את הנפח שלה, אבל לא להיבהל, ברגע שתסירו מהאש הכל יירגע. מבשלים עוד כמה דקות עד שהתערובת מסמיכה. עד מתי? כשתרימו מדי פעם את הכף שאיתה אתם מערבבים תראו שהטיפות שנופלות בחזרה לסיר נעשות צמיגיות יותר ויותר. ברגע שהטיפה כבר ממש מסרבת לעזוב את הכף ולחזור לסיר – להוריד מהאש.

זהירות, טופי לוהט

זהירות, טופי לוהט

נותנים לתערובת הטופי להירגע לכמה שניות, ובעודה חמה (זהירות!) מוזגים לתבנית מרופדת בנייר אפיה. אני הכנתי פעם אחת בכלי בגודל 20×20 ופעם אחרת בכלי בגודל 22×14 (ואז יצא קצת גבוה יותר).
נותנים לה דקה או שתיים להצטנן – אבל בזמן שהיא עדיין חמה מפזרים שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר קצוץ על פני הטופי. חלק מהשוקולד ישקע פנימה, חלק יצוף למעלה, ואחרי כמה שניות על התערובת החמה כל השוקולד יהפוך נוזלי.

שוקולד מריר קצוץ על טופי לוהט

ואז עוד דקה או שתיים להצטנן – ומפזרים מלמעלה את אגוזי הלוז הקצוצים שקלינו מבעוד מועד. עכשיו הם כבר פחות ישקעו פנימה מיוזמתם, אבל אפשר לעזור להם (בעדינות ובזהירות, הטופי עדיין חם!). ניסיתי להכין גם גרסה נטולת אגוזי לוז, אבל לטעמי היא יצאה מתוקה מדי. האגוזים הקלויים מעדנים את המתיקות ואני ממש ממליץ שלא לוותר עליהם.

אגוזי לוז על שכבת טופי קצת פחות לוהט

אגוזי לוז על שכבת טופי קצת פחות לוהט

נותנים לכל השמחה הזאת לעמוד על השיש ולהצטנן לטמפרטורת החדר, ואז מכניסים למקרר או לפריזר לכמה שעות טובות. לאחר מכן אפשר להוציא את הטופי מהתבנית בעזרת נייר האפייה, לחתוך לריבועים ולהגיש או להפוך לסוכריות טופי קופי בתוך צלופן שקוף.

לחתוך לריבועים

לחתוך לריבועים

אפשר להגיש כקוביות, אבל זה נמס מאוד מהר (תמונה מגרסה נטולת אגוזי לוז, שרק הוכיחה שאסור לוותר עליהם)

אפשר להגיש כקוביות, אבל זה נמס מאוד מהר (תמונה מגרסה נטולת אגוזי לוז)

מה זה חשוב איך אוכלים את זה, העיקר שטעים!

מה זה חשוב איך אוכלים את זה, העיקר שטעים!

בתיאבון!

בתיאבון!

 

7 תגובות אל “איזה יופי, זה טופי קופי!”

  1. טליה 3 בנובמבר 2013 בשעה 9:17 #

    טופי-קופי שולט!!!!!!1

    זה נראה מדהים!

    • טל 5 בנובמבר 2013 בשעה 21:17 #

      תודה רבה, וזה אפילו יותר טעים מאיך שזה נראה!

  2. חתולי8 4 בנובמבר 2013 בשעה 0:02 #

    טעייייים!!!!
    טעיייייייייייים!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    אפשר בלי הקפה? איך זה אז?

    • טל 5 בנובמבר 2013 בשעה 21:21 #

      אז זהו, התעכבתי בתשובה כי גם אחותי שאלה, אז המלצתי לה להחליף את הקפה בכף תמצית וניל. יצא מהמם. לכי על זה!

  3. ע נ נ ת 6 בנובמבר 2013 בשעה 16:09 #

    יפה מאד 🙂
    [רק שאני ממש לא אוהבת טופי… ]

Trackbacks/Pingbacks

  1. קאפקייקס תירס והודו. כן, הודו | רסיסי מילים - 1 בינואר 2014

    […] כחומר ביד הבלוגר של מנטקה, מיד לאחר שפרסמתי את הטופי-קופי, חמדתי לי לצון והצעתי שחומר הגלם הבא יהיה הודו. ההצעה […]

  2. עוגת אגוזי לוז וקרם קפה | רסיסי מילים - 5 בפברואר 2016

    […] מומלץ שלא, כי קפה ואגוזי לוז הולכים יופי ביחד. ע"ע הטופי קופי שהכנתי לפני איזה מיליון שנה). 6. […]

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: