עוגת שוקולד לבן עם פחזניות פיסטוק

2 דצמ

לפני כמה שבועות זוגתי טסה לחו"ל במסגרת העבודה, ובין היתר ביקרה בבית קפה ושלחה לי תמונה של מה שהזמינה – עוגת מוס שוקולד שבתוכה התחבאו פחזניות ממולאות בריבת חלב. לתמונה צורף הטקסט "אבל העוגות שלך יותר טעימות!" (שלכולנו ברור שבלעדיו היא לא הייתה נכנסת הביתה) – והרעיון של להחביא פחזניות בתוך עוגה ממש מצא חן בעיני.

העיקרון בעצם די פשוט, ואפשר ליישם אותו עם כל שני סוגים של קרמים, רצוי בצבעים שונים, כאשר אחד משמש למילוי הפחזניות והשני מסתיר אותן. למשל עוגת מוס שוקולד עם פחזניות ריבת חלב, או עוגת קרם וניל עם פחזניות קפה… אפשר גם לגוון בסוגי הבסיס, למשל לאפות עוגת ספוג דקה או בסיס בראוניז. 

עוגת שוקולד לבן עם פחזניות פיסטוק

עוגת שוקולד לבן עם פחזניות פיסטוק

גלגולו של פיסטוק

גלגולו של פיסטוק

אני הכנתי עוגת שוקולד לבן עם פחזניות במילוי קרם פיסטוק, וזה משום שפיסטוק הוכרז כחומר הגלם החודשי של פרוייקט "כחומר ביד הבלוגר" של מנטקה. ותשמעו, החודש החבר'ה עשו דברים מהממים אפילו יותר מבדרך כלל. אתם חייבים לראות את הרולדות המצוירות של בובעל'ה, את הגריניז (בראוניז פיסטוק! ירוקים!) של משו טעים ואת כל השאר. הקליקו כאן לכל מתכוני הפיסטוק. זה בסדר, אני מחכה.

חזרתם?

יופי. אז יאללה, למתכון. שימו לב – צריך להכין אותו יום לפני ההגשה.

עוגת שוקולד לבן עם פחזניות במילוי קרם פיסטוק

הפרודוקטים לבסיס (לתבנית בקוטר 24 ס"מ):
150 גר' ביסקוויטים מפוררים. אפשר גם עוגיות לוטוס מפוררות
125 גר' חמאה מומסת

לפחזניות (יוצאות הרבה יותר מהדרוש, אבל אני בטוח שתמצאו מה לעשות עם היתר):
75 גר' חמאה
1 כף סוכר
1 כוס מים
1 כוס קמח
2 ביצים

קרם פיסטוק למילוי הפחזניות:
250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
1 כף אבקת סוכר
1 כף גדושה מחית פיסטוק (קונים בחנויות מתמחות). לי במקרה הייתה מחית פיסטוק בצבע חום, אז יצא לי מילוי חום, אבל אם הייתי משתמש במחית ירוקה או בצבע מאכל ירוק – התוצאה הסופית הייתה יפה יותר.

קרם שוקולד לבן:
500 גר' שוקולד לבן (פחות ארבע קוביות. היי, אני בן אדם, לעזאזל!)
1 ליטר שמנת מתוקה. כן, קראתם נכון. 500+500. זאת כמות די משוגעת, אני יודע, אבל ניסיתי עם פחות ופשוט נתקעתי באמצע כשהפחזניות שלי מכוסות רק בחציין, ואז רצתי לסופרמרקט וקניתי עוד. הקרם צריך ממש למלא את כל התבנית, ולכן הכמויות המטורללות האלה. היי, אם אתם רוצים משהו דיאטטי, אני יכול להמליץ לכם על חסה או פרחי כרובית. אה? אה? לא, נכון? יופי. אז 1 ליטר שמנת מתוקה, כן.

לקישוט:
80 גר' פיסטוקים קלויים וקצוצים (לא מלוחים!)

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבסיס – מערבבים את הביסקוויטים המפוררים עם החמאה המומסת ומהדקים לתחתית תבנית בקוטר 24 ס"מ. מכניסים למקרר, שהבסיס יתקשה ויתייצב.

בסיס ביסקוויטים וחמאה

בסיס ביסקוויטים וחמאה

2. מכינים בצק רבוך לפחזניות – בסיר ממיסים את החמאה עם הסוכר והמים. כשהחמאה נמסה לחלוטין מוסיפים את הקמח ומערבבים במרץ עד שנוצר כדור בצק. נותנים לו רגע להירגע מהערבוב הנמרץ ומעבירים לקערת מיקסר, שם מוסיפים לו ביצה ומערבבים היטב עד שתיבלע לגמרי בתערובת, ואז עוד ביצה ומערבבים היטב עד שתיבלע לגמרי בתערובת.
מזליפים תלוליות קטנות על תבנית מרופדת בנייר אפייה (אפשר גם להשתמש סתם בשתי כפיות במקום בשק זילוף, כי הצורה של הפחזניות לא קריטית במקרה הזה, שהרי נחביא אותן ממילא) ומכניסים ל-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות. לא לפתוח את דלת התנור עד לגמר האפייה ואפילו כמה דקות אחר כך, אחרת הפחזניות יקרסו לתוך עצמן!
מניחים את הפחזניות להצטנן לגמרי. עדיין לא צריך למלא אותן.

פחזניות מצטננות

הפצי'! (פחזניות מצוננות)

3. מכינים את הקרם שבו נמלא את הפחזניות – מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר, ולקראת סוף ההקצפה מוסיפים את מחית הפיסטוק. מעבירים לשק זילוף ושומרים במקרר.
עדיין לא למלא את הפחזניות.

4. מכינים את קרם השוקולד הלבן – שוברים את השוקולד הלבן לקוביות. מחממים 500 מ"ל שמנת מתוקה לסף רתיחה, מסירים מהאש, שופכים על השוקולד הלבן. מחכים דקה או שתיים ומערבבים היטב. את הגנאש שנוצר מכניסים למקרר לפחות לשלוש או ארבע שעות.
אחרי שהגנאש הצטנן כהוגן, מעבירים אותו לקערת מיקסר, מוסיפים את יתר השמנת המתוקה ומקציפים הכל יחד למוס שוקולד לבן אחד גדול וטעים.
(הערה – אני לא ניסיתי להקציף כל כך הרבה שמנת מתוקה בבת אחת; אני עשיתי את זה בשני חלקים, כי כאמור אחרי החצי הראשון רצתי לסופרמרקט וקניתי עוד. אז בזהירות, כי אני לא אבוא אליכם הביתה לנקות את השפריצים על התקרה!)

מימין קרם השוקולד הלבן, משמאל קרם הפיסטוק

מימין קרם השוקולד הלבן, משמאל קרם הפיסטוק

5. מתחילים להרכיב את כל העסק יחד –
מוציאים מהמקרר את בסיס הביסקוויטים. מסדרים בתוכו את הפחזניות הריקות, כדי לקבל מושג כמה פחזניות נצטרך. אל תצמידו אותן יותר מדי זו לזו, ואל תתפתו לשים פחזנית אחת במרכז. דעו כמה פחזניות ייכנסו לכם ובאיזו צורה (אצלי נכנסו 11 במעגל חיצוני ו-4 במעגל פנימי, אצלכם אולי יהיה מקום רק למעגל אחד או שסתם תשימו בסידור אקראי כלשהו) – והוציאו אותן החוצה.
מוזגים מעט מקרם השוקולד הלבן על הבסיס. ממש מעט, כי אנחנו רק רוצים שהפחזניות לא יזוזו כאשר נחזיר אותן פנימה עוד רגע.
בעזרת סכין חדה מנקבים חור בתחתית כל פחזנית – ודרכו ממלאים אותן בקרם הפיסטוק. ממלאים כמה שיותר, אבל בעדינות כדי שהיא לא תתפוצץ (ואז תצטרכו לאכול אותה על המקום וללקק את האצבעות. הו, גורל אכזר!).
מניחים את הפחזניות על קרם השוקולד שבתבנית, הפעם כשהן מלאות בקרם פיסטוק, ומסדרים אותן שוב פחות או יותר כמו שעשינו קודם "על יבש".

פחזניות קרם פיסטוק, רגע לפני ההצפה

פחזניות קרם פיסטוק, רגע לפני ההצפה

כל הפחזניות המלאות עומדות יפה? זה הזמן למזוג פנימה את שארית קרם השוקולד הלבן – אבל לאט ובזהירות, כדי שהפחזניות לא יזוזו. תוך כדי מזיגת הקרם ודאו שהוא נכנס כמו שצריך בין הפחזניות לבין דופן התבנית לבין עצמן, עד שכל התבנית מלאה בקרם שוקולד לבן ורק אתם יודעים מה מתחבא בפנים.
מכניסים למקפיא לכמה שעות (הכי טוב ללילה). מעבירים למקרר 10 דקות לפני ההגשה.

6. הקישוט – קולים פיסטוקים (לא מומלחים! גוועלד!) ומרסקים אותם בגסות. ממש לפני שמגישים לשולחן מפזרים בנונשלטיות את הפיסטוקים המרוסקים מלמעלה, כדי לרמוז לאורחים שיש פיסטוק בפנים.

מה מתחבא בפנים? הו, יש פיסטוק למעלה. האם זה רמז?

מה מתחבא בפנים? הו, יש פיסטוק למעלה. האם זה רמז?

7. פורסים ומגישים. 🙂

בתיאבון!

בתיאבון!

מודעות פרסומת

17 תגובות to “עוגת שוקולד לבן עם פחזניות פיסטוק”

  1. חיה שורץ 2 בדצמבר 2013 בשעה 14:26 #

    טל יקר,
    אני המומה מהכשרון שלך ומהעובדה שאינך מתעצל להשקיע כזה מאמץ! יישר כח, זה נראה נפלא !!

    • טל 3 בדצמבר 2013 בשעה 19:00 #

      תודה רבה. אני אוהב לשחק עם אוכל, אני שמח שרואים את זה. 🙂

  2. שחף 2 בדצמבר 2013 בשעה 17:10 #

    יו הפחזניות בתוך העוגה זה פשוט גאוני! אני חייבת לנסות את זה!
    ודווקא פיסטוקים מלוחים למעלה נשמע כמו משו נורא מעניין =)

    • טל 3 בדצמבר 2013 בשעה 19:01 #

      כן, יכול להיות שפיסטוקים מלוחים שיעשו קצת קונטרסט למתוק הם רעיון מעניין. נסכם שהראשון שמנסה יבוא לספר לשני איך יצא? 🙂

  3. zoe 2 בדצמבר 2013 בשעה 20:07 #

    אוי זה נהדר, להוסיף הפתעה מבצק לעוגת מוס. [חולשה לבצק הרבה יותר גדולה מלקרמים].
    נראה נפלא 🙂

    • טל 3 בדצמבר 2013 בשעה 19:02 #

      זה לא יוצא כל כך הרבה בצק, אבל בהחלט נחמד שיש טקסטורה אחרת בתוך כל הרך-רך הזה.
      תודה רבה. 🙂

  4. מור 3 בדצמבר 2013 בשעה 9:45 #

    O
    M
    G

    • טל 3 בדצמבר 2013 בשעה 19:02 #

      חן חן. 🙂

  5. יערה 4 בדצמבר 2013 בשעה 11:23 #

    הרגת אותי סופית.
    נראה סוף הדרך.

  6. ע נ נ ת 5 בדצמבר 2013 בשעה 15:24 #

    וואו, איזו השקעה! נראה מצוין!!!

  7. חתולי8 8 בדצמבר 2013 בשעה 11:20 #

    יואו!

  8. anguly 25 בדצמבר 2013 בשעה 7:54 #

    נראה יאמי יאמי

  9. וויני 8 בינואר 2014 בשעה 11:22 #

    יאוווווווווו וואו וואייייי ווואאאא
    סליחה, אבל לא יודעת איך להגיב למעדן האלוהי הזה.
    העוגה ניראית ונשמעת פשוט מדהימה!!

  10. יהודית אביב "הלוחשת לאוכל" 8 בינואר 2014 בשעה 15:35 #

    זה נראה מדהיםםםםםםםם!! ליטר שמנת?? OMG ולאן יילכו הקלוריות של הדבר המדהים הזה??

  11. EFRAT BEN ARI 11 בינואר 2014 בשעה 13:03 #

    אולי לא "עוגת השבת השבועית" אבל בהחלט לאירועים מיוחדים פ-צ-צ-ה !!!!!תודה !!!

Trackbacks/Pingbacks

  1. קאפקייקס תירס והודו. כן, הודו | רסיסי מילים - 1 בינואר 2014

    […] ובסופו של דבר הלכו על פיסטוק פיסטוק, שלכבודו הכנתי את עוגת השוקולד הלבן עם הפתעת פחזניות הפיסטוק. ואז שוב חזרתי על ההצעה להכריז על הודו כחומר הגלם […]

  2. תפוחים3D | רסיסי מילים - 31 באוקטובר 2016

    […] צריכים לשחזר את התפוחים3D במדויק; כמו שלא הכרחתי אתכם לשלב דווקא שוקולד לבן ופיסטוק, וכמו שלא אילצתי אתכם למלא את כוסיות השוקולד דווקא […]

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s