עוגיות בטטה צ'יפס

1 אפר

שזה כמו עוגיות שוקולד צ'יפס, אבל עם בטטה במקום שוקולד צ'יפס. וכן, הפוסט הזה מתפרסם באחד באפריל, אבל זהו לא בלוף ולא כזב אלא מתכון אמיתי ומוצלח מאוד.

שזה כמו עוגיות שוקולד צ'יפס, אבל עם בטטה במקום שוקולד צ'יפס

עוגיות בטטה צ'יפס

יש כמה חילוקי דעות אצלנו בבית בשאלה מי העלה את הרעיון להכין עוגיות שוקולד צ'יפס עם בטטה במקום שוקולד צ'יפס. זוגתי טוענת שהיא זו שאמרה "היי, אולי תכין עוגיות שוקולד צ'יפס, אבל עם בטטה במקום שוקולד צ'יפס?" – ואני טוען שהרעיון צץ במוחי מיד לאחר שהיא אמרה "היי, אולי תכין עוגיות שוקולד צ'יפס, אבל עם בטטה במקום שוקולד צ'יפס?"…

טוב, כנראה שלעולם לא נדע של מי היה הרעיון.

מה שבטוח, זה שקצת לפני הרעיון להכין עוגיות בטטה צ'יפס, מנטקה הכריזו על ירקות שורש כחומר הגלם החודשי באתגר "כחומר ביד הבלוגר". קולרבי, גזר, תפוח אדמה – הכל מותר, העיקר שישמש חומר גלם מרכזי בקינוח או מאפה. אני בחרתי כאמור בבטטה, ואתם חייבים לראות מה עשו חבריי לפרוייקט: מאפינס בטטה סגולה עם שטרויזל פקאן, רביולי במילוי חמאת גזר, סברינה סלק ועוד…
הקליקו כאן לרשימת המתכונים המלאה, וקדימה למתכון שלי (מבוסס על מתכון של אמא שלי לעוגיות שוקולד צ'יפס, אבל – רגע, אולי ציינתי את זה כבר? – עם בטטה במקום שוקולד צ'יפס):

עוגיות בטטה צ'יפס

הפרודוקטים לכ-30 עוגיות:
1 בטטה בינונית
3 כפות סוכר לבן
150 גרם חמאה רכה (100+50)
כוס סוכר חום דמררה
1 ביצה
2 כפיות תמצית וניל (1+1)
כוס ושלושת-רבעי קמח
חצי כפית אבקת אפייה
חצי כפית סודה לשתייה
חצי כפית מלח (לנועזים – מלח גס!)

אופן ההכנה:
מקלפים את הבטטה וחותכים לקוביות של בין חצי סנטימטר לסנטימטר.
לוקחים 50 גרם מן החמאה וממיסים במחבת, מוסיפים 3 כפות סוכר לבן, כפית אחת של תמצית וניל ואז את קוביות הבטטה. מטגנים על אש נמוכה כמה דקות תוך כדי ערבוב בכף עד שהבטטה מתרככת. איך יודעים? או שטועמים קוביה או שמנסים לחתוך אותה עם הכף. חלק מן הקוביות ייחרך וזה בסדר. ברגע שקוביות הבטטה התרככו – מכבים את האש ונותנים להן להצטנן קצת.
בזמן שהבטטה מצטננת מקציפים יחד במיקסר חמאה וסוכר עד לקבלת מרקם אוורירי.
מוסיפים ביצה וכפית תמצית וניל וממשיכים להקציף עוד כמה שניות.
בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח. מוסיפים בהדרגה למיקסר במהירות נמוכה.
לבסוף מוסיפים את תוכן המחבת (קוביות הבטטה והנוזלים שנותרו בה, אם נותרו כאלה) אל המיקסר ומערבבים מעט.
בעזרת שתי כפיות יוצרים תלוליות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים מעט. שימו לב להשאיר רווח גדול מאוד בין עוגיה לעוגיה כי הן תשתטחנה באפייה.
אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות בערך 20 דקות. אם אתם אוהבים את העוגיות קצת יותר קריספיות, השאירו אותן שם לעוד 2-3 דקות.

בתיאבון!

10 תגובות אל “עוגיות בטטה צ'יפס”

  1. חתולי8 1 באפריל 2014 בשעה 10:46 #

    גאוני!
    גם אני לא הצלחתי להבין של מי היה הרעיון…. וקראתי טוב טוב את הרשומה.
    לא יודעת אם יהיה לי אומץ לנסות. כי מה אעשה עם זה אם לא יאהבו? אבל מאד מסקרן אותי הטעם.
    תודה טל כשרון אחד 🙂

    • טל 1 באפריל 2014 בשעה 13:46 #

      יאהבו, יאהבו. אני בטוח.
      גם לא חייבים להגיד לאף אחד שזה עם בטטה (לפחות לא בהתחלה. רק אחרי שינסו לנחש – דלעת? גזר? – תגלי שזו בטטה. ככה עשיתי עם החבר'ה בעבודה, שחיסלו את רוב הסטוק שהבאתי בטרם גיליתי להם מה היה בפנים).

  2. טליה 1 באפריל 2014 בשעה 18:37 #

    זה נראה ממש טעים! (מבחינתי הבטטה היא בונוס, לא חיסרון).

  3. sharon 3 באפריל 2014 בשעה 0:00 #

    נראות מעולה

  4. ע נ נ ת 3 באפריל 2014 בשעה 15:32 #

    טוב…
    אני מעדיפה להשאר עם שוקולד צ'יפס… (כן, אני משעממת. שוקוהוליסטית, מה לעשות)

    • טל 7 באפריל 2014 בשעה 16:03 #

      עננת, אני מקבל את הרושם שכל קינוח שאני מעלה לכאן מכיל משהו שאת לא אוהבת. בפעם שעברה זה היה קוקוס בעוגת הפרג, הפעם הבטטה. רוצה לתת לי רשימת פרודוקטים ואני אתאים את עצמי? 😛

      • ע נ נ ת 7 באפריל 2014 בשעה 17:04 #

        דווקא היו כמה דברים שגרמו לי לרייר קשות – כמו עוגת השוקולד הלבן, או האורשקי המדהימים האילה, או כל הפרלינים…
        בעיקרון, כל מה שעל בסיס שוקולד (עם פירות ואגוזים) – בעיקר שוקולד, הרבה שוקולד – זה מצוין בעיני. אבל כל עוד אנחנו בקינוחים שמבחינתי לפחות הם וירטואליים לגמרי – מה זה משנה? תכניס כבד, בטטות, שום… מה שבא לך 🙂
        אני נהנית לקרוא את התיאורים שלך על תהליך העבודה.

        אגב שום – מה דעתך על זה?:
        http://www.cupcakeproject.com/2009/10/halloween-snack-idea-chocolate-covered.html

        • טל 9 באפריל 2014 בשעה 17:07 #

          שום מצופה שוקולד? נשמע דוחה, אבל הייתי נותן לזה צ'אנס. היי, זה נותן לי רעיון מעניין למתכון של החודש הבא… 😉

Trackbacks/Pingbacks

  1. גלידת נוטלה ביתית עם אגוזי לוז מקורמלים | רסיסי מילים - 3 בפברואר 2021

    […] חודש השקדים ועוד. חלק מהמתכונים אני עדיין מכין לפעמים (עוגיות בטטה צ'יפס! כן!), וחלקם – כמו עוגת הגבינבוקדו – נשאר בגדר […]

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: