נענע בננה

3 מאי

קרם בננה עם שברי בננות מיובשות ורוטב נענע

לא מזמן פרסמתי כאן מתכון לקרם רימונים בכוסיות שוקולד שהתחיל במילים: "אני לא משתגע על רימונים, באופן כללי. תנו לי בננה ואהיה מאושר."

"מאושר"? טוב, הגזמתי. אני לא עד כדי כך מחבב בננות. אני בסדר עם בננות. עובדה, הוספתי בננות מקורמלות לקאפקייקס תירס ופסטרמה בזמנו. אהה, גוד טיימז. אבל מנטקה הכריזו הפעם על בננה כחומר הגלם החודשי שממנו צריך להכין קינוח או מאפה – ואני, שלא כל כך אוהב לאכול קינוחי פירות ולכן לא כל כך אוהב להכין אותם, לא ממש ידעתי מה לעשות. קינוח על בסיס בננה? בננה, בננה… בננה. נה-נה-בננה. רגע, נה-נה-בננה? נענע-בננה! והופ, יש קינוח: קרם בננה עם שברי בננות מיובשות ורוטב נענע. נשמע מוזר? אולי, אבל השילוב התגלה כמוצלח מאוד.

רגע לפני המתכון, אתם מוזמנים להציץ בקינוחי הבננה הנהדרים של שאר המשתתפים בפרוייקט: עוגיות, אקליירים, קאפקייקס, שילובי בננה עם חמאת בוטנים ועם שוקולד ועם ריבת חלב ו… טוב, הקליקו כאן וזהו, אתם עוד תודו לי אחר כך.

נענע בננה

הפרודוקטים (ל-4 מנות):

50 גרם ביסקוויטים מפוררים
4-5 בננות בשלות בינוניות
2 כפות סוכר
250 מ"ל שמנת מתוקה
חופן בננות מיובשות (כאלה של ט"ו בשבט)
כ-30 גרם נענע (חצי שקית)
חצי כוס חלב
100 גרם שוקולד לבן (הוספתי, אבל הטעם לא מורגש כלל. לדעתי אפשר לוותר)
לקישוט: כמה עלי נענע

אופן ההכנה:

קרם הבננה:
מועכים את הבננות במזלג או בכזה של הפירה. היי, יודעים איך קוראים לכזה של הפירה? ממעך. וואו, מפתיע. עזבו, לכו על מזלג. למי יש כוח לשטוף ממעך אחר כך?
מוסיפים את הסוכר ואת השמנת המתוקה ומקציפים הכל יחד עד לקבלת קרם בננה. אפשר לטעום ולהוסיף עוד בננה אם הטעם הבנני לא מורגש מספיק (אני התחלתי מ-3 בננות ואז הוספתי עוד אחת ועוד אחת עד שהייתי מרוצה מהטעם).
מעבירים לשקית זילוף (לא חובה) ושומרים במקרר עד להגשה.

רוטב נענע:
למעשה פינטזתי על קרם נענע, אולי גנאש שוקולד לבן ונענע, אבל כמה נסיונות כושלים הובילו אותי למסקנה שבנענע יש יותר מדי מים(?) כי כל דבר שניסיתי לעשות איתה פשוט יצא נוזלי מאוד. אז בוא נקרא לזה רוטב נענע, מה כבר יכול לקרות?

30 גרם עלי נענע בחצי כוס חלב חם

30 גרם עלי נענע בחצי כוס חלב חם

לקחתי חצי כוס חלב (כי נגמרה לי השמנת המתוקה) וחיממתי אותה במיקרו. הוספתי לתוכה כחצי שקית נענע (כ-30 גרם), שזה נראה כמו המון עלים אבל איכשהו הם נדחסו היטב לתוך הכוס. נתתי לזה לשבת קצת, ערבבתי ומוללתי את העלים כדי שטעם הנענע יצא החוצה אל החלב החם. בינתיים שברתי 100 גרם שוקולד לבן לתוך קערה, ואז מזגתי את החלב מעליו, דרך מסננת. גם את עלי הנענע שנותרו במסננת סחטתי היטב כדי להוציא כל טיפת טעם נענעי. ואז ערבבתי הכל יחד. אם החלב התקרר בינתיים והוא לא ממיס את השוקולד, כמו שקרה לי, אפשר להכניס הכל לחימום קצר במיקרו ולהמשיך לערבב. העיקר שבסופו של דבר מתקבלת תערובת נוזלית מאוד וללא גושים, להלן רוטב נענע. שומרים במקרר עד להגשה.

עכשיו, תשמעו, שתי הערות לגבי רוטב הנענע:
1. במבט לאחור נראה לי שלא הייתי צריך בכלל את השוקולד הלבן. הטעם שלו לא מורגש כלל ונראה שנוכחותו ברוטב לא השפיעה על הנוזליות שלו. אם וכאשר אכין שוב נענע-בננה, אשתמש בשמנת מתוקה במקום בחלב ואוותר על השוקולד הלבן. ניסיתם? ספרו!
2. הרוטב שמתקבל הוא בהיר מאוד. כדי שיראו אותו בצילום הוספתי לו כמה טיפות צבע מאכל ירוק, אבל ממש לא צריך לעשות את זה.

 

מרכיבים את הנענע-בננה ממש דקה לפני ההגשה:
שמים כף ביסקוויטים מפוררים בתחתית הכוס.
מזלפים קרם בננה בנדיבות. אחרי הכל, בגלל הבננה התכנסנו כאן.
מוסיפים מעט בננות מיובשות שבורות בגסות.
ומעל הכל מזלפים מעט רוטב נענע.
מקשטים בכמה עלי נענע טריים – ומגישים מיד.

בתיאבון!

בתיאבון!

 

Advertisements

8 תגובות to “נענע בננה”

  1. Blozugi 3 במאי 2014 בשעה 21:58 #

    השם גאוני, השילוב עוד יותר. אתה אחראי על מח׳ השילובים המיוחדים שממש מדגדג לנסות אותם בבית
    פעם הכנתי טראפלס שוקולד לבן ונענע, גם היה סופר מוצלח.
    רק הזה של הפירה – לא קוראים ל ״פירן״?… או משהו בסגנון?..

    • טל 4 במאי 2014 בשעה 8:12 #

      אני הכנתי פעם פרלינים במילוי גנאש שוקולד חלב ונענע שיצא מצוין. פשוט צריך כנראה הרבה יותר שוקולד כדי שזה ״יחזיק״ את הנענע.
      ואולי את מתבלבלת עם שי פירון או לבנת פורן? שניהם יכולים להיחשב ״כזה של פירה״, לא? 😉

  2. מור 4 במאי 2014 בשעה 8:40 #

    יום אחד חוקרים יריבו על הזכות לנתח את המח שלך.
    בקטע טוב.
    כמובן.

    • טל 4 במאי 2014 בשעה 20:31 #

      די, נו, את בטח אומרת את זה לכולם.

  3. אפרת המפזזת 4 במאי 2014 בשעה 20:29 #

    מעניין!! הבננה יוצא כזה כתום כמו בצילום?

    • טל 4 במאי 2014 בשעה 20:31 #

      התאורה בסלון שלנו לא מחמיאה במיוחד… זה יוצא בצבע של בננה (בכל זאת, שמתי שם חמש בננות).

  4. חתולי8 4 במאי 2014 בשעה 23:30 #

    עדיין לא החלטתי אם אני אוהבת קינוחים עם בננות. חוץ מבננה ספליט שאז הבננה נשארת בצורתה המקורית.
    מה שבטוח, שזה מפתה להכין.

  5. צוף 6 במאי 2014 בשעה 0:12 #

    איכסה בננה (למרות שהתחנכתי על "לא אומרים איכס על אוכל". אבל השם גאוני….

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s