עוגת "גלידת" שמנת וריבת חלב (ללא אפייה, ללא מכונת גלידה)

7 יונ

עוגת גלידת שמנת וריבת חלבאתם יודעים כבר שאני אוהב להמציא מתכונים משוגעים במסגרת "כחומר ביד הבלוגר", פרוייקט הבלוגרים של מנטקה. אבל הפעם הלכתי על משהו סולידי: עוגת גבינת שמנת וריבת חלב. עם ריבת חלב כי היא כוכבת החודש, ועם גבינת שמנת כי היה חג שבועות (בסדר, אני מתאר לעצמי שעוגות גבינה כבר יוצאות לכם מהאף. אז מה. תשמרו לכם לשנה הבאה!); ואני מכנה אותה "עוגת גלידה" כי מגישים אותה קפואה ויש לה מרקם גלידתי, אבל ממש לא נעשה שימוש במכונת גלידה ואפילו לא בתנור אפייה.

בוא'נה, היא כל כך פשוטה להכנה שזה ממש לא מתאים לי. אפפף. בחודש הבא אנסה לכפר על זה, בסדר?

בוא'נה, היא כל כך פשוטה להכנה שזה ממש לא מתאים לי. אפפף. בחודש הבא אנסה לכפר על זה, בסדר?

רגע לפני שניגש למתכון אזמין אתכם לגלות עוד מתכונים מרהיבים עם ריבת חלב – כדורי ריבת חלב ופסיפלורה, עוגיות שוקולד עם הפתעת ריבת חלב, דולצ'יז, אפילו ריבת חלב טבעונית(!) ועוד – הקליקו כאן.

עוגת גלידת שמנת וריבת חלב

הפרודוקטים: (לרינג בקוטר 24 או 22)

250 גרם ביסקוויטים טחונים
150 גרם חמאה מומסת
750 גרם גבינת שמנת 30%
350 גרם ריבת חלב
100 גרם אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח

אופן ההכנה:

1. מערבבים את הביסקוויטים הטחונים עם החמאה המומסת. משטחים ברינג בעזרת האצבעות, כולל על הדפנות (גובה סנטימטר וחצי בערך). מכניסים לפריזר ל-10 דקות.

השתמשתי ברינג 22 כי אני מחבב את העוגות שלי גבוהות, אז התחתית יצאה עבה למדי

השתמשתי ברינג 22 כי אני מחבב את העוגות שלי גבוהות, אז התחתית יצאה עבה למדי

2. מערבבים את גבינת השמנת עם ריבת החלב, אבקת הסוכר, תמצית הוניל והמלח עד לתערובת חלקה. שופכים על גבי בסיס הביסקוויטים. וזהו, בזאת למעשה סיימנו. בחיי.

3. בשלב הזה הוספתי 2-3 כפות ריבת חלב וערבבתי קלות עם קיסם. ניסיתי ליצור דוגמה משויישת בתוך העוגה, אבל בפועל הדוגמה נראית רק מלמעלה והפכה לעיטור א-סימטרי. אז אתם לא חייבים.

הצעות קישוט אלטרנטיביות: פירורי עוגיות לוטוס, תלוליות קצפת, פסטרמה. סתם, מה פתאום לוטוס

הצעות קישוט אלטרנטיביות: פירורי עוגיות לוטוס, פסטרמה, תלוליות קצפת… סתם, מה פתאום לוטוס

4. שומרים את כל השמחה הזאת בפריזר לפחות 24 שעות כדי שהכל יתייצב.

5. מוציאים את העוגה מהפריזר רגע לפני ההגשה. מלטפים את הרינג בחיבה לכל אורכו (חום הידיים מספיק כדי לשחרר אותה קצת) ומניחים על צלחת הגשה. טובלים סכין במים רותחים, מייבשים בנייר מגבת, פורסים פרוסות נאות, אוכלים, שמחים.

בתיאבון!

בתיאבון!

 

מודעות פרסומת

15 תגובות to “עוגת "גלידת" שמנת וריבת חלב (ללא אפייה, ללא מכונת גלידה)”

  1. blozugi 7 ביוני 2014 בשעה 14:42 #

    ידעתי שבסוף תהיה מילה על פסטרמה 🙂
    העוגה נראית מצוין. ולא, אין דבר כזה – יותר מדי עוגות גבינה. במיוחד אם הן במרקם של גלידה…

    • טל 7 ביוני 2014 בשעה 20:03 #

      אה, אני מדבר יותר מדי על הפסטרמה? אולי זה אומר שהגיע הזמן לקינוח בשרי חדש…

  2. טליה 7 ביוני 2014 בשעה 19:41 #

    ולחשוב שהייתי כ"כ קרובה לעוגה הזאת… היא נראית מדהימה!

    • טל 7 ביוני 2014 בשעה 20:02 #

      אל דאגה, בזמן שהיית באיזור כבר נשאר ממנה רק זיכרון מתוק. 😉

  3. sharon 8 ביוני 2014 בשעה 11:50 #

    עוגת גרייס קלי – קלאסית ואצילית בעיקר עם העיטורים האלה

    • טל 25 ביוני 2014 בשעה 10:02 #

      איזה שם נפלא לעוגה. חבל שלא חשבתי עליו בעצמי… :-/

  4. ע נ נ ת 8 ביוני 2014 בשעה 19:00 #

    או. מצוין. גם נראה פשוט להכנה, גם חומרים כלבבי 🙂 מעולה.
    אולי אפילו אנסה אותה בעצמי… 🙂
    העיטורים יצאו לך נפלא לדעתי!

    • טל 25 ביוני 2014 בשעה 10:03 #

      תודה רבה. ספרי לי אם הכנת אותה ואיך יצאה!

  5. אולגה 9 ביוני 2014 בשעה 9:42 #

    טל, העוגה נראית פשוט מושלמת!

    • טל 25 ביוני 2014 בשעה 10:02 #

      חן חן. 🙂

  6. חתולי8 26 ביוני 2014 בשעה 12:04 #

    עוגות גבינה לא יוצאות מהאף אף פעם!!!!!!!!
    זה נראה מדליק ואכין אותה ברגע שאצטרך להכין משהו ולהביא לאנשהו, כי אחרת…אם זה ישאר בבית…אוי….
    מלך, כבר אמרתי?

  7. משתמש אנונימי (לא מזוהה) 15 בספטמבר 2014 בשעה 11:43 #

    באיזה גבינת שמנת השתמשת?

    • טל 15 בספטמבר 2014 בשעה 11:45 #

      פשוט ניגשתי למעדניית הגבינות בסופרמרקט וביקשתי שמנת 30%

  8. נטע 20 בדצמבר 2015 בשעה 11:57 #

    טל, נראה נהדר!
    ניתן להחליף בשמן ובגבינת שמנת רזה יותר??

    • טל 20 בדצמבר 2015 בשעה 12:07 #

      היי נטע,
      לא הייתי מחליף את החמאה בשמן. אבל באופן די מפתיע הכנתי את העוגה הזאת גם עם גבינה 5% והיא יצאה לא רעה בכלל. 🙂

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s