"אין לי רעיון, אמא", הנחתי את כוס הקפה על השולחן והרחקתי ממני חמש צלחות ריקות שנותרו בהן רק פירורים. "איזה קינוח אכין עם תמרים?"
"מה זאת אומרת? עוגה!", היא אמרה, ניגשה לאחת המגירות ושלפה משם את מחברת המתכונים שלה.
לאמא שלי יש מחברת מתכונים. בימינו אפשר למצוא באינטרנט כל מתכון אפשרי, אבל אמא עדיין מוצאת מדי פעם משהו מעניין במחברת שלה. יש שם עשרות מתכונים, לא מסודרים לפי שום סדר שאני יכול להבין, וביניהם מתכונים שאמא גזרה מעיתונים, כאלה שהדפסתי עבורה במדפסת הסיכות הביתית הראשונה שלנו (כמו "עוגה עם קרם אפוי") או סתם כאלה שכתבה בכתב יד ונושאים שמות כמו "פשטידת החצילים של אלה" או "עוגה כושית של טניה". על כריכת המחברת, מתחת לעטיפת ניילון מוקפדת, מתנוסס שמה של אחותי – רמז לכך שבימיה הראשונים של המחברת אמא שלי לא חשבה שגם אני אמצא את עצמי במטבח.
אמא דפדפה כמה שניות ומצאה מתכון ישן שהוצמד אל דפי המחברת בסלוטייפ שכבר כמעט שכח מה זה להדביק. "הנה", הגישה לי, "זה."
ושם, במתכון ישן שלא ברור מה מקורו, שצולם בשחור לבן מאיזה עלון שלא הקפיד על פונטים זהים לכל אורך הטקסט, מצאתי את העוגה שהכנתי לרגל אתגר "כחומר ביד הבלוגר" החודשי שהתמקד הפעם בתמרים או סילאן. פה ושם שיניתי כמויות על פי מגבלות המזווה שלי, והתוצאה הסופית יצאה טעימה מאוד – בטח אם אתם אוהבים תמרים ואפילו גם אם לא כל כך.
למתכוני התמרים/סילאן של יתר חברי הפרוייקט הקליקו כאן.
עוגת תמרים עם בצק פריך מגורר
הפרודוקטים:
2 ורבע כוסות קמח
1 שקיק אבקת אפייה
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 כפות סוכר
2 חלמונים
2 חלבונים
1/2 כפית קינמון
קופסת ממרח תמרים (450 גרם, נדמה לי)
אופן ההכנה:
1. מתחילים בהכנת בצק פריך: מכניסים את הקמח, אבקת האפייה, קוביות החמאה (הקרה! חשוב!), הסוכר ושני החלמונים לתוך קערה. טורפים/מערבבים/לשים עד שמתקבל בצק. מחלקים אותו לשליש ושני שליש – את השליש מכניסים לפריזר ואת השני שליש מכניסים למקרר לחצי שעה.
2. לקראת תום חצי השעה מתחילים להכין את המלית: מקציפים את שני החלבונים. מקפלים פנימה את הקינמון וממרח התמרים.
3. מוציאים מהמקרר את שני שליש הבצק המצונן. משתמשים בו לרפד תבנית גם בתחתיתה וגם 2-3 ס"מ על השוליים. אני ניסיתי לרדד אבל הבצק התפרק לי כשניסיתי להכניס אותו לתבנית, אז פשוט לקחתי מעט בצק בכל פעם, תחבתי לתבנית ושיטחתי עם האצבעות. ממילא לא יראו את זה בסוף. 🙂
4. על הבצק שבתבנית מוסיפים את המלית. מיישרים בעזרת מרית.
5. מוציאים את שליש הבצק שהכנסנו קודם לפריזר ומגרדים אותו בעזרת פומפייה גסה על פני המלית כך שכל שטח העוגה ייראה כמו פיצה.
6. אופים כ-50 דקות ב-180 מעלות.
7. מצננים על רשת.
8. מגישים!
מזכיר לי את מחברת המתכונים של אמא שלי 🙂
העוגה נראית סוף!
ולי מזכיר את המחברת של סבתא שלי. אוצר שהלך לאיבוד ב"מעבר הגדול".
אבל הזיכרונות עוד כאן. והעוגה נראית בדיוק כמו עוגה מהזיכרונות…
אוי, גם האפסממ"קים שלי יכולים להשתתף! הם הרי..תמרים!!
העוגה נראית מעולה. אני שונאת תמרים ולכן יכולה להכין אותה בלי להשמין גרם!!
שבוע נהדר טל יקר♥