או כמו שאני מכנה אותו בחיבה – פאצ'קדים. ארבעה פרודוקטים ומיקרוגל וגם לכם יהיה כזה.
כן, זה שוב הזמן הזה בחודש, והפעם חומר הגלם באתגר "כחומר ביד הבלוגר" של מנטקה הוא שקדים. מאחר ואחד התוצרים של שקדים הוא מרציפן, וממש לאחרונה נסענו לכפר תבור לבקר במוזיאון המרציפן, עשינו סדנת מרציפן וגילינו שהילדים לא ממש מתים על מרציפן, אז באופן טבעי החלטתי לשוב לשם, ובחנות המפעל ששוכנת ליד המוזיאון קניתי קילו מרציפן.
טוב, עכשיו מה עושים עם מרציפן? או! במקרה נתקלתי לאחרונה בסרטון שמסביר איך להכין פאדג' שוקולד במיקרוגל (צפו כאן. גם אתכם הבחור הזה מרגיז?), וחשבתי שיהיה מעניין לנסות להחליף את השוקולד במרציפן, כך שהתוצאה שתתקבל תהיה בטעם שקדים.
בהתחלה עשיתי בדיוק כמו בסרטון, רק קצת הפחתתי בכמויות הסוכר – הלו, הבחור שם חצי קילו! – והחלפתי את השוקולד באותה כמות מרציפן – וזה היה פלופ מבאס: הפאדג' אמנם היה טעים, אבל לא התייצב מספיק גם אחרי לילה במקרר, היה דביק וקשה לחיתוך, והקוביות שכן הצלחתי לחתוך איבדו מצורתן מהר מאוד.
אז הכנסתי את הפאדג' הכושל למקרר (אל דאגה, מיד נחזור אליו), עשיתי ניסיון שני שבו הארכתי את זמן השימוש במיקרוגל, ו… בחיי, לא האמנתי שזה הצליח: יצאו קוביות יציבות, בטעם שקדים עז, מתוקות כל כך עד שאפשר לחטוף עששת רק מלהסתכל עליהן, אז באמת שמומלץ לאכול אותן בקטנות. ומכיוון שהמתכון עושה שימוש במיקרוגל בלבד, אפשר לעשות אותו גם בלי תנור ובלי כיריים! איפה היה המתכון הזה כששיפצנו את המטבח, איפה?
מעודד מההצלחה של הניסיון השני חזרתי לפאדג' הראשון – ולא רק שהצלחתי להציל אותו, גם העזתי להוסיף לו חמאת בוטנים והפכתי אותו לפאצ'קדימבוטנים…!
ביהולד! פאצ'קדים פלוס חמאת בוטנים שווה פאצ'קדימבוטנים (שנחתכו לי יפה יותר כי השתמשתי בסכין שונה כדי לחתוך את הקוביות, אבל המרקם שלהם יצא די דומה).
אז הפעם: שני מתכונים במחיר אחד – נתחיל בפאדג' שקדים, נמשיך לפאדג' שקדים ובוטנים, ולסיום סיומת הוספתי גם כמה טיפים שלמדתי מגוגל איך להציל פאדג' כושל, אבל היי, הלו, רגע אחד! אתם חייבים לראות את המתכונים השקדיים שחבריי הבלוגרים הכינו במסגרת האתגר: טורט שקדים ואמרטו! "שבלול" פילו עם שקדים ורוזטה! טארט בצלים מקורמלים עם קרם שקדים וגבינת עיזים! פיצה עם גבינת שקדים!!! הקליקו כאן לכל מתכוני השקדים.
פאדג' שקדים
2 כוסות סוכר חום
150 גרם חמאה
1 קופסת חלב מרוכז ממותק
250 גרם מרציפן
אופן ההכנה:
אולי נראה קצת ארוך, אבל זה ממש פשוט:
1. שמים את הסוכר החום, החמאה והחלב המרוכז בקערה הכי גדולה שיש לכם, שהיא חסינת חום ושאפשר להכניס אותה למיקרוגל. מכניסים למיקרוגל לשתי דקות, מוציאים ומערבבים היטב.
2. מכניסים למיקרו לעוד שתי דקות, מוציאים ומערבבים היטב.
3. מכניסים למיקרו לעוד שתי דקות, מוציאים ומערבבים היטב. אתם עוקבים? אנחנו כבר ב-6 דקות במיקרוגל, בפולסים של שתי דקות.
4. מכניסים למיקרו לעוד שתי דקות, מוציאים ומערבבים היטב. אנחנו כבר ב-8 דקות, כן? שימו לב שמפעם לפעם התערובת נעשית כהה יותר וסמיכה יותר. זה, אם אני לא טועה, בגלל שהסוכר מתקרמל שם בפנים, אבל מה אני מבין. רק תעשו טובה ותיזהרו על הידיים, כי התערובת גם מתחילה לרתוח ולבעבע:
5. בזמן שכל השמחה הזאת מתחממת לה במיקרו, חותכים את המרציפן לקוביות קטנות. כמה שיותר קטנות יותר טוב. קחו את הזמן, יש לכם מספיק דקתיים כאלה לעשות את זה.
6. אחרי 8 דקות במיקרו, מוסיפים את קוביות המרציפן ומערבבים כאילו החיים שלכם תלויים בזה. המטרה שלנו כרגע היא שהמרציפן יתמוסס בתערובת הלוהטת. זהירות! לוהטת!
7. גם אם לא כל המרציפן התמוסס ועדיין נותרו כמה גושישים, זה לא נורא – כי עכשיו אנחנו עושים משהו חדשני ופורץ דרך שמעולם לא עשינו בעבר: מכניסים למיקרו לעוד שתי דקות, מוציאים ומערבבים היטב. כן, אנחנו כבר ב-10 דקות מיקרו, אז יש מצב שבערבוב הנוכחי כבר יתמוססו גושי המרציפן הנותרים.
8. עכשיו זה תלוי בכם: עקרונית, סביר להניח שהתערובת כבר מוכנה. אני ממליץ לעשות עוד לפחות סיבוב אחד של "2 דקות במיקרו, מוציאים ומערבבים", אבל איך תדעו? טיפ שמצאתי באינטרנט ולא עבד לי היה לטפטף טיפה לתוך כוס מים קרים, ואם היא הופכת לכדור אז התערובת מוכנה. לי, לעומת זאת, היא לא התכדררה גם אחרי 14 דקות מיקרו, אז פשוט נמאס לי והמשכתי הלאה.
9. מוזגים את התערובת (בזהירות! חם!) לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
10. משאירים את התבנית להצטנן לטמפרטורת החדר. פרגנו לה לפחות שעה על השיש.
11. ואז מכניסים אותה למקרר להתייצבות סופית, לפחות שלוש-ארבע שעות אם לא לילה.
12. מוציאים מהמקרר, ובעזרת סכין חדה שטבלתם במים רותחים (וניגבתם! אל תהיו כמוני ותשכחו את הקטע הזה לפעמים!) – חותכים לקוביות (לא גדולות מדי, אני מזכיר שזה מתוק בטירוף ואי אפשר לאכול הרבה בבת אחת), ושומרים בקופסה אטומה במקרר.
פאדג' שקדים ובוטנים
מכינים פאדג' שקדים כפי שמתואר לעיל, אבל ממש לקראת הסוף, לפני הפעם האחרונה או הלפני אחרונה, מוסיפים לתערובת הלוהטת שתי כפות גדושות ומפנקות של חמאת בוטנים. אני השתמשתי בחמאת בוטנים עם שברי בוטנים, אפשר גם בלי.
ומכאן ממשיכים כרגיל: מוזגים את התערובת בזהירות לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מצננים לטמפרטורת החדר, מצננים במקרר, חותכים לריבועים.
בתיאבון!
מי יציל את הפאדג' שלי?
לא הצליח? הפאדג' רך מדי גם אחרי לילה במקרר? נסו להציל אותו כך:
אפשרות 1: לקלף את הפאדג' מנייר האפייה ולהחזיר אותו לקערה ולעוד כמה סיבובי "2 דקות במיקרו, מוציאים ומערבבים". ככה הצלתי את הפאדג' הכושל מהניסיון הראשון – פשוט החזרתי אותו למיקרוגל לעוד שלושה או ארבעה סיבובים כאלה, ואחרי שהתערובת נעשתה כהה יותר, סמיכה יותר ומבעבעת יותר – שוב מזגתי לתבנית מרופדת בנייר אפייה וכו'. אמנם הפעם גם הוספתי את חמאת הבוטנים, אבל אני לא חושב שהיה לה קשר להצלת הפאדג'.
אפשרות 2: לעשות אותו דבר, אבל להוסיף אבקת סוכר לתערובת לפני שמכניסים אותה למיקרוגל בפעם הראשונה. כן, אני יודע מה אתם חושבים – "סוכר! זה מה שחסר פה!"
אפשרות 3: לא לנסות להציל את הפאדג' הכושל אלא להקפיא אותו. לדעתי זה יעבוד ממש כאילו הוא הצליח לכם, אבל אולי יהיה קצת יותר קשה לחתוך אותו לקוביות וכמובן שתצטרכו לשמור אותו במקפיא במקום במקרר ולאכול אותו הישר משם. בעיני זה דווקא לא רעיון רע בכלל.
אפשרות 4: לעזאזל, מי צריך שזה יהיה בצורת קוביות? שמישהו יביא לי כפית!
בתיאבון כבר אמרתי?
איזו שחיתות מטורפת. מי לייק 🙂
גם מושחת גם קל וגם ורסטילי קניתי !
אני חייבת לקרא את זה שוב…
תגיד, בפאדג' השני, עם הבוטנים, מרגישים טעם של מרציפן?
יש לך מתכון קליל לפאדג' במיקרו בטעמים אחרים? שוקולד למשל?
בוודאי, הרי כל המתכון הזה מבוסס על סרטון שבו הבחור המרגיז הזה מכין פאדג' שוקולד במיקרוגל:
(פשוט להחליף את ה-250 גרם מרציפן ב-250 גרם שוקולד, אולי גם להעלות את כמות הסוכר בחזרה לחצי קילו)
הפאצ'קדימבוטנים נשמע נהדר כל כך!
זה נראה מעולה. יש אפשרות להכין את זה לא במיקרוגל? נגיד על הגז?
אני משער שכן – פשוט לחמם את התערובת על אש (בינונית? קטנה?) עד שהיא מסמיכה, מתכהה ומבעבעת, ואז למזוג לתבנית מרופדת בנייר אפייה וגו'.
(אבל תחזרי לספר לי איך יצא, אה?)
בוקר טוב טל..זו גם היתה השאלה שלי..אנסה ישירות על הגז כי אני מאלה שמיקרו פשוט לא בשימוש…תודה זה נראה מעלף.
פאצ'קדימבוטנים
התאהבתי במילה, נראה לי 🙂
נשמע טעיםםם! יופי של פטנט