כדורי טופי-מנגו בציפוי קוקוס

11 אוג

כדורי מנגו ראשי

מנגו.

לא יודע איך אוכלים אותו אצלכם בבית, אבל אצלנו זה בקוביות: חותכים צד אחד של המנגו, עם הקליפה, חורצים לקוביות ואוכלים ככה. קוביות. אבל למה קוביות? למה לא לכדרר? נניח, כמו כדורי שוקולד? ואם כבר, אולי גם לגלגל בקוקוס?

הממ. מנגו, כדורים, קוקוס… יש לי רעיון.

המתכון שלהלן מבוסס על מתכון הפאדג' שקדים שהכנתי לפני איזה מיליון זמן, תוך שימוש במיקרוגל וחלב מרוכז, אבל המרקם לא יוצא פאדג'י אלא רך ודביק, ממש כמו סוכריית טופי, מה שמאפשר לכדרר אותו ולגלגל בקוקוס טחון. ומאחר והשתמשתי בתרכיז מנגו קפוא, אז אפשר גם להשתמש בתרכיז קפוא בטעם אחר ולקבל כדורי טופי בטעם תפוזים או לימונענע. יווו, אני חייב לנסות את זה בקרוב!

כדורי טופי-מנגו בציפוי קוקוס

למתכוני מנגו נוספים הקליקו כאן

2016-08-10_2028הפרודוקטים:
1 תרכיז מנגו קפוא של פריגת
1 קופסת חלב מרוכז ממותק
100 גרם אבקת סוכר
קוקוס טחון (לציפוי)

אופן ההכנה:
1. בקערה חסינת מיקרוגל שמים את תוכן קופסת החלב המרוכז, את אבקת הסוכר ואת תרכיז המנגו הקפוא (בינינו, הוא לא באמת קפוא. זה שקר של הממסד!). מכניסים למיקרוגל לשתי דקות, מוציאים ומערבבים.
מוסיפים את מחית המנגו לחלב המרוכז

2. אם עדיין יש גושי אבקת סוכר – לא לדאוג. כמו שעשינו עם הפאצ'קדים, אנחנו עומדים לחזור עוד כמה פעמים על התעלול הזה של שתי דקות במיקרו וערבוב. אלא שהפעם יש לנו מטרה כפולה: מצד אחד לקרמל את הסוכרים שבתערובת, מצד שני לאדות את המים שבתרכיז המנגו.

3. מכניסים למיקרוגל לשתי דקות, מוציאים ומערבבים.

4. מכניסים למיקרוגל לשתי דקות, מוציאים ומערבבים.

5. מכניסים למיקרוגל לשתי… טוב, אתם מתחילים לראות פה דפוס. שימו לב שהתערובת הולכת ונעשית חמה יותר ככל שחוזרים על הפעולה, עד לרתיחה ממש, ולפחות במקרה של קערת הזכוכית שבה השתמשתי – גם הכלי עלול להתלהט מאוד, אז השתמשו במגבת או בכפפות מטבח כדי להוציא מהמיקרוגל ולהכניס, ובזמן הערבוב להניח אותה על משטח של דברים חמים (אני משתמש בקרטון של 30 ביצים) (בלי הביצים) (דאה).

6. מכניסים למיקרוגל לשתי דקות, מוציאים ומערבבים.

7. להלן הצעות לדברים שאפשר לעשות בשתי דקות ההמתנה:
א. להכין תבנית שאליה נמזוג עוד מעט את התערובת (אני השתמשתי ברינג מלבני בגודל 25X10, אבל זה לא ממש חשוב).
ב. לצ'וטט בקבוצת הוואטסאפ של החבר'ה מהלימודים על המבחן שיתקיים למחרת, לתהות למה אתם משחקים במטבח במקום ללמוד ולהתנחם בכך שמדובר במבחן אמריקאי, כך שגם אם לא יודעים מה התשובה אפשר פשוט לסמן ג' ולקוות לטוב.
ג. א+ב נכונים.
ד. אחר (פרט): _____________________

8. מכניסים למיקרוגל לשתי דקות, מוציאים ומערבבים.

9. עד מתי? עד שהתערובת הופכת כהה יותר, סמיכה יותר ומבעבעת ממש. הטריק שלי: ברגע שנראה לי שהגיע הזמן לעצור, עשיתי עוד סבב אחד. בסה"כ עשיתי בערך עשרה סבבים כאלה. הנה, ככה זה נראה בסוף:

זהירות טופימנגו רותח

10. מוזגים את התערובת (חם! חם! חם!!!) אל התבנית שהכינונו מבעוד מועד. נותנים לה להצטנן לטמפרטורת החדר ולאחר מכן תוקעים אותה במקרר לשלוש או ארבע שעות.

11. לאחר שהתערובת הצטננה היטב, מוציאים וחותכים לקוביות. שימו לב שזה מאוד מאוד דביק, אז שימו לידכם כוס מים רותחים, טבלו את הסכין ונגבו אותה היטב בין החיתוכים. לא נורא אם הקוביות מאבדות צורה כי הן נדבקו לסכין/לתבנית/לנייר האפייה/ללחי של הילדה 😦

תוספת מאוחרת: מי שכבר ניסה להכין והגיע לשלב הזה עלול לגלות שהטופי הפך במקרר ליציקה בלתי ניתנת לחיתוך. הפתרון שלי הוא לתת לו לנוח בטמפרטורת החדר כמה דקות, וככה הוא אמור להתרכך. מצד שני, אני גר בטבריה, אצלנו "טמפרטורת חדר" זה כנראה משהו שאתם יכולים להשיג רק בעזרת כמה שניות במיקרו או בתנור.

12. בעזרת ידיים רטובות מגלגלים כל קוביה לכדור ומשליכים אותו לקערת קוקוס טחון. לא חייבים, אבל רצוי, כי הכדורים מאוד דביקים והקוקוס ימנע מהם להידבק זה לזה.

13. שומרים במקרר, מגישים צונן.

טופי מנגו קלוז אפ1

בתיאבון!

ובקטנה לסיום: מור, הוגת ומנהלת פרוייקט כחומר ביד הבלוגר, מסיימת היום קדנציה. לא ברור איך דווקא בחודש של מנגו, אבל בסדר. היי שלום, ובהצלחה לאיילה!

 

 

 

מודעות פרסומת

2 תגובות to “כדורי טופי-מנגו בציפוי קוקוס”

  1. יובל 11 באוגוסט 2016 בשעה 14:31 #

    נשנמע שווה ממש!

  2. הפוסט בלונדיני 12 באוגוסט 2016 בשעה 17:59 #

    תודות רבות + נראה טעים אש 🙂

    מחשבה פילוסופית בעקבות המתכון שלך + האובססיה שלי לגלידה – זה רק אני, או שפתאום חלב מרוכז מתגלה כהמצאת המילניום או משו? 😀

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: