קאפקייקס לוטוס תפוז

5 מרץ

%d7%a7%d7%90%d7%a4%d7%a7%d7%99%d7%99%d7%a7%d7%a1%d7%9c%d7%95%d7%98%d7%95%d7%a1%d7%aa%d7%a4%d7%95%d7%96

לפני כמה חודשים הפסקתי לאכול פחמימות. תראו מה זה סמנטיקה: אני מאוד לא אוהב את המילה "דיאטה", כי רק עצם קיומה עושה לי חשק לצלול לתוך צנצנת חמאת בוטנים עם כפית, אבל "הפסקתי לאכול פחמימות" נשמע לי כמו אתגר משעשע ששמחתי לקחת על עצמי.

אחרי שנפרדתי מפיתות ופיצות והכנסתי הביתה כל מיני דברים שאני בדרך כלל לא אוהב לאכול, כמו ירקות, זוגתי (שלקחה על עצמה את מלאכת הרכבת התפריט החדש) שלחה לי מתכון למשהו שנקרא לחם טחינה. מכירים לחם טחינה? אני נוהג להכין אותו בתבנית שקעים של מאפינס, אז יוצאות לי מעין לחמניות טחינה קטנות ודי כעורות שמהוות עבורי תחליף ללחם "אמיתי", ובחודשים האחרונים אני פחות או יותר חי על זה. לא הכי טעים, אבל התרגלתי.

אם יש ביניכם כאלה שאומרים עכשיו "היי, זה נשמע כמו דיאטת 17 יום!" – אז אנא, אל תאמרו לידי את המילה הזאת, אלא אם יש עליכם חמאת בוטנים. כי אחרי שאיבדתי 15 קילו(!) אני בהחלט ארשה לעצמי לחסל עכשיו צנצנת כזאת, וחבל.

אבל רגע, אתם בכלל באתם לראות מתכון לקאפקייקס לוטוס תפוז, למה אני מבלבל לכם את המוח עם פחמימות וטחינה? או. כי קודם כל זה לא מנומס להגיע ישר לעיקר אלא נהוג לפטפט קצת לפני כן. שנית, כי הקאפקייקס האלה הם למעשה גלגול של לחמניות הטחינה: ברגע שמנטקה הודיעו שחומר הגלם החודשי בפרוייקט "כחומר ביד הבלוגר" הוא לוטוס, תהיתי מה יקרה אם אכין את אותן לחמניות רק עם ממרח לוטוס במקום טחינה. אז החלפתי, הוספתי טיפה שמן כדי לחפות על אובדן השומן שבטחינה, השמטתי את הדבש כי לוטוס זה מספיק מתוק גם ככה (אבל הוספתי וניל), ולבסוף זרקתי מלמעלה קצת קצפת עם קליפת תפוז ועוגיות לוטוס מפוררות והופ – קאפקייקס לוטוס תפוז!

עכשיו שום סמנטיקה לא תשכנע אותי שזה קצת פחות מזין מלחמניות טחינה.

קאפקייקס לוטוס תפוז

הפרודוקטים:

לקאפקייקס –
6 כפות גדושות ממרח לוטוס
ארבע ביצים
4 כפות שמן
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
1 כפית אבקת אפייה

לקישוט –
250 מ"ל שמנת מתוקה (אפשר גם צמחית לגרסת פרווה)
3-4 כפות אינסטנט פודינג וניל
2 כפות סוכר
קליפה מגוררת מתפוז אחד
פירורי עוגיות לוטוס
טיפ-טיפונת ממרח לוטוס

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות. מערבבים בקערה את כל הפרודוקטים של הקאפקייקס ומוזגים לתבנית שקעים מרופדת במנז'טים. אופים כ-12 דקות עד שקיסם יוצא יבש ומוציאים כדי לצנן לטמפרטורת החדר.

2. מקציפים את השמנת המתוקה (או הצמחית) עם הפודינג והסוכר. רגע לפני שהיא מוכנה מוסיפים את קליפת התפוז. מזלפים תלולית מפנקת מעל כל קאפקייק ומפזרים פירורי עוגיות לוטוס. מחממים במיקרו טיפ-טיפונת ממרח לוטוס עד שהוא נעשה נוזלי ומשפריצים באופן חופשי על כל קאפקייק.

3. אוכלים בהנאה, מעלים בחזרה בערך קילו מתוך ה-15, אבל ממשיכים לספר לכולם שירדתם 15.

בתיאבון!

רוצים מתכוני לוטוס נוספים? הקליקו כאן.

%d7%a7%d7%90%d7%a4%d7%a7%d7%99%d7%99%d7%a7%d7%a1%d7%9c%d7%95%d7%98%d7%95%d7%a1%d7%aa%d7%a4%d7%95%d7%96%d7%a7%d7%9c%d7%95%d7%96%d7%90%d7%a4

מודעות פרסומת

12 תגובות to “קאפקייקס לוטוס תפוז”

  1. בצלאל 5 במרץ 2017 בשעה 20:12 #

    אתה נראה נהדר.

    • טל 5 במרץ 2017 בשעה 20:33 #

      😘

    • ד. 5 במרץ 2017 בשעה 21:01 #

      איך הוא נראה נהדר אם אין תמונה שלו???
      אולי הקאפקייקס נראים נהדרים!

      • טל 5 במרץ 2017 בשעה 23:27 #

        ״אולי״?

  2. ד. 5 במרץ 2017 בשעה 21:08 #

    טל,בחייאת! מה זה הלחם טחינה הזה…?
    הלכתי בעקבות הקישור ומצאתי מתכון שמורכב למעשה מביצים וטחינה גולמית (נו טוף…גם דבש,מלח ואבקת אפיה).
    הערכה שלי,שזן מעין חביתה… ממש לא סביר שזה מתקרב למרקם של לחם.
    זה רק מזכיר לי שהבת שלי פעם,כשהיתה קטנה ומאד אהבה לבשל ולאפות,שכחה לשים קמח בעוגה.
    ה"עוגה" תפחה למימדים רציניים וכולנו היינו מאושרים עד הגג…..
    אבל רק עד שהיא התקררה.
    באורח "פלא" פתחנו את התנור אחרי זמן מה ולהפתעתנו מצאנו חביתה אפויה.

    אולי אני טועה?
    באדיבותך הרבה,תביא צילום של הלחם הזה ותסביר עליו קצת יותר.אולי אני טועה בכלל.
    גם תמונה שלך,אם אפשר….
    15 ק"ג לא הולכים ברגל ואנחנו רוצים להשתתף בשמחתך.
    הרבה בריאות!

    • טל 5 במרץ 2017 בשעה 23:30 #

      קודם כל, אני לא משתמש בדבש אלא במעט סילאן.
      שנית, מדובר בלחמניות שבהחלט מזכירות לחם אמיתי (אם משתמשים בהרבה דימיון), וכאשר זוגתי אוסרת עלי לאכול לחם אמיתי ואין ברירה, הרבה יותר קל להשתכנע בזה. 😊
      ולגבי תמונה… אני נבוך. אבל יש קישור לאינסטגרם שלי פה למעלה, אם בא לך.

      • efi m אפרת המפזזת 6 במרץ 2017 בשעה 9:27 #

        גם אני ניסתי את הלחם טחינה הזה במסגרת בלי פחמימות ובלי סוכרים ומצאתי ש: א. סילאן או דבש זה סוכר אז כבר יש בעיה ב. זה לא טעים ג. זה יצא לי כמו פיתה במקרה הטוב ד. יותר קל לא לאכול כלום מאשר את זה ה. אם כבר לאכול מליון ביצים אז עדיף אומלט עם סלט ועליו לפזר את הטחינה.
        ובקיצור – אני מרשה לעצמי שתי פרוסות לחם שיפון מלא או מחמצת והכל עדיין בסדר גמור.

        • טל 6 במרץ 2017 בשעה 9:31 #

          מסכים עם הכל. לא אכלתי *רק* לחם טחינה. אבל גם. מהכמויות האלה יוצאות לי 11-12 לחמניות קטנות, ואני משתמש בממש מעט סילאן אז יש כמות קטנה של סוכר בכל אחת.
          יופי, עכשיו בא לי חביתה.

  3. motior 5 במרץ 2017 בשעה 21:34 #

    כל הכבוד על ההתמדה בלא- מילה שמתחיל ב-ד

    • טל 5 במרץ 2017 בשעה 23:26 #

      תודה רבה. העיקר שהתעופפו 15 קילו, מה זה חשוב איך קוראים לזה. 😊

  4. efi m אפרת המפזזת 6 במרץ 2017 בשעה 9:29 #

    בהצלחה בהתמדה ובשמירה!!!

    • טל 6 במרץ 2017 בשעה 9:31 #

      תודה תודה 😊

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: