קראמבל דובדבנים

12 יול

לפני כמה ימים נסענו לקטוף דובדבנים במושב אדום שברמת הגולן.

דובדבן על העץ

דובדבנים!

הילדים התלהבו מאוד: כל אחד מהם קיבל סלסלה והתבקש למלא אותה עד הסוף. יהונתן קטף צמד דובדבנים, הניח אותם בסלסלה והכריז שנמאס לו, ומכאן והלאה הסתובב סביבנו משועמם. מיכל לעומתו הפגינה יותר דבקות במטרה, מילאה את הסלסלה שלה כמעט עד הסוף – וכשנופפה בה בגאווה כדי להראות לנו כמה דובדבנים קטפה, הפילה את כולם על החול. רק דרך אחת הייתה לי לעצור את שטף הדמעות שלה, וזה לשפוך לסלסלה שלה את כל הדובדבנים מהסלסלה שלי, רק כדי שהיא שוב תנופף בהם בגאווה ותפיל אותם שוב על החול…

כן, זה היה בילוי משפחתי נהדר. אכלנו המון דובדבנים טריים ישר מן העץ, חלקם קרירים שהתחבאו בצל וחלקם חמימים שהשתזפו בשמש, ובסופו של דבר קנינו שניים וחצי קילו דובדבנים מבלי שיהיה לנו שום מושג מה נעשה איתם.

מזל שחומר הגלם בפרוייקט הבלוגרים החודשי של מנטקה היה… דובדבנים! הידד!

והפעם, בניגוד לכל מיני פעמים בעבר ובעיקר לאור בקשות של מאות קוראים – אוקיי, אולי עשרות קוראים – אוקיי, בסדר, נו, שתי קוראות שאחת מהן זו אשתי – הלכתי על משהו פשוט. אבל הכי פשוט: קראמבל דובדבנים. יש יותר פשוט מקראמבל? אפשר להכין קראמבל מכל מיני פירות, והעיקרון זהה: מניחים שכבת פירות בתחתית של כלי, מפזרים מעל פירורי בצק וזורקים לתנור לכמה דקות. זהו. פשוט.

קראמבל דובדבנים

רגע לפני המתכון, כרגיל, אתם מוזמנים להקליק כאן ולהציץ בעוד מתכונים דובדבניים.

קראמבל דובדבנים

הפרודוקטים:

כ-700 גרם דובדבנים טריים
2 מיני-מקופלת (לא חובה)
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2.5 כוסות קמח
2.5 כפות סוכר חום

אופן ההכנה:

1. מגלענים את הדובדבנים (מישהו עוד לא ראה את התעלול החביב הזה לגלעון קל? אני ראיתי רק אחרי שעמדתי חצי שעה עם סכין מעל הכיור) ומניחים אותם בתבנית שאפשר להכניס לתנור. אני השתמשתי בתבנית בגודל 15×25, בכל פעם שגלענתי דובדבן זרקתי אותו פנימה ובסוף שיטחתי הכל באצבעות. יצא גובה של בערך דובדבן וחצי.

DSC06027

2. אם רוצים, אפשר לפורר מעל הדובדבנים קצת שוקולד. זה מה שעשיתי כי מצאתי במקרר שתי מיני-מקופלות, אבל לא הכרחי.

דובדבנים ושוקולד!

3. בקערה אחרת מניחים את קוביות החמאה, הקמח והסוכר החום. ממשמשים ולשים ומפוררים ומשחקים עם זה בידיים (לא צריך מיקסר) עד שמתקבלים פירורי בצק.

4. מפזרים את פירורי הבצק באופן שווה מעל הדובדבנים.

5. אופים בחום של 180 מעלות כ-20-25 דקות. פירורי הבצק למעלה אמורים להשחים והדובדבנים שמתחת אמורים לבעבע.

קראמבל דובדבנים

6. להגשה, חותכים את הקראמבל ומוציאים בעזרת כף. מגישים חמים (לא ישר מהתנור!), עם או בלי כדור גלידה בצד.

בתיאבון!

קראמבל דובדבנים

.

מודעות פרסומת

2 תגובות to “קראמבל דובדבנים”

  1. חתולי8 16 בינואר 2016 בשעה 15:23 #

    מושלם!
    אפשר להשתמש בסוכר רגיל? שונאת סוכר חום…

    • טל 31 בינואר 2016 בשעה 15:43 #

      אפשר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: